Пријавете се – кажете го своето!

Недела. Знам дека ова не е ден кој е баш којзнае колку погоден за големи размислувања, но ви нудам интересен предизвик.

Сакам да ве поттикнам да размислите за нешто кое вас би направило посреќни и вашата зедница одржлива, а воедно имате можност да бидете наградени за тоа.

Имено, на 30.07.2012 е започнат Националниот конкурс за активности, кои во принцип можат да бидат поддржани од фондовите на ЕУ, а на кој можете да аплицирате со сопствена идеја (како индивидуалец, активист или организација). Конкурсот е во организација на Еко-свест и CEE Bаnkwatch во рамките на програмата Европа за граѓаните на Европската Унија. Критериумите за конкурсот можете да ги најдете на следнава врска http://www.ekosvest.com.mk/docs/NGO%20dokumenti/nacionalen_konkurs_kriteriumi.pdf, а пријавата за учество на http://www.ekosvest.com.mk/mk/ngo-doc.php?id=16. За дополнителни информации не се двоумете да ги контактирате организаторите.

Како поттик, наградата за идеја која најмногу ќе придонесе кон одржливиот развој на Вашата заедница е во износ од максимум 3000 евра!

Ајде сега на размислување и пишување, но внимавајте, крајниот рок за поднесување на предлог идеите е 20 септември 2012 година.

Пријавете се – кажете го своето! Јас ви посакувам успех !

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s