„Чудото на водата” – можност да освоите 1000 €

Локалното јавно претпријатие “Aguas de Alcázar” (Water Supplier Co.) и The Alonso Quijano School of Writers (од Alcázar de San Juan, во срцето на La Mancha, Шпанија), со желба да придонесат за ширењето на големата важност на “Чудото на водата” како есенцијален ресурс на земјата, го објавуваат ВТОРИОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН НАТПРЕВАР НА ВИДЕО-ПОЕМИ  “Aguas de Alcázar” 2012.

Преку овој натпревар, кој се организира на секои две години, “Aguas de Alcázar” сака да спонзорира културни активности на кои во фокусот е водата, истакнувајќи ја нејзината животна важност. Истовремено, преку овој натпревар Alonso Quijano School of Writers сакаат да промовираат примена на нови технологии во полето на информациите и да дадат поддршка и значење на литературниот контекст.

Организаторите би биле горди доколку добијат творби од луѓе од различни култури, националности и возрасти. Тоа би бил најдобар стимул во борбата за подобар свет за сите нас. Сите информации поврзани со натпреварот, вклучително и условите за учество,  може да ги најдете на страниците на организаторите Aguas de Alcázar  и Escuela de Escritores Alonso Quijano.

Гринер – Здружение за зелено општество го поддржува натпреварот и Ве поттикнува да земете учество.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s