Организиран „Инфо ден за е-отпад“

e-otpad

Како дел од проектот Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад, Гринер, ЦеПроСАРД и ЕкоНет  вчера организираа „Инфо ден за е-отпад“ на Машинскиот факултет во Скопје .

Целта на настанот беше информирање на студентите и професорите за поимот и значењето на е-отпадот, како и со можностите во справувањето со него. За настанот беше изработена и прикажана соодветна презентација и беа поделени промотивни (информативно-едукативни) материјали.

Присутните покажаа интерес за темата, прашуваа и разговараа со нас, а со задоволство ги одговорија и прашалниците, преку кои идентификувавме состојби поврзани со е-отпадот.

Повеќе фотографии од настанот може да погледнете на http://www.fb.com/bewman.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s