Од еднодневната обука во МЖСПП

На 25.07.2011 година, во хотел „Континентал“, се одржа еднодневна обука на тема „Подигнување на јавната свест на невладиниот сeктор во областа на управување со отпадот“.

Обуката ја отвори г. Филип Иванов, Директор на Управата за животна средина, а свои презентации имаа:

– М-р. Ана Каранфилова Мазневска, Раководител на Сектор за управување со отпад во Министерството за животна средина и просторно планирање на РМ, на тема

Национално законодавство во делот на управувањето со отпадот

– г-а. Маја Коцова, Независен експерт – управител со отпад, на тема

Искуства и начини на вклучување на НВО во управувањето со отпад

– г. Филип Ивановски, Директор на „Пакомак“, на тема

ПАКОМАК ДОО Скопје

Претставниците од невладиниот сектор ја истакнаа неопходноста од отворена дискусија за проблемите и покажаа интерес за вклучување во активности поврзани со управувањето со отпад.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s