Jавна дебата за нацрт Законот за управување со електрична и електронска опрема и отпадна електрична и електронска опрема

На 30 мај 2011 година во, во просториите на Стопанската комора во Скопје, се одржа втората јавна дебата за нацрт Законот за управување со електрична и електронска опрема и отпадна електрична и електронска опрема.

Дебатата беше организирана од страна на Фондацијата Метаморфозис и Министерството за животна средина и просторно планирање и свои презентации на неа имаа Елена Игнатова (Фондација Метаморфозис) и Ленче Ќурчиева (Министерство за животна средина и просторно планирање).

Овој настан е дел од проектот „Зајакнување на граѓанското учество во законодавниот процес“ на Националниот демократски институт (НДИ) и има цел да застапува за донесување на закон за справување со електронски и електричен отпад, а активностите се во согласност и со тековниот проект на Метаморфозис на темата: „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“. Здружение за зелено општество – Гринер е член на Националната мрежа за застапување при управување со е-отпад.

Сите информации поврзани со тековниот проект и состојбите поврзани со е-отпадот може да ги најдете на страницата http://mk.bewman.eu/.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s