Вода за градовите …

Целта на Светскиот ден на водата 2011 е да се фокусира вниманието на меѓународната јавност кон влијанието на брзиот урбан раст на населението, индустријализацијата и неизвесностите предизвикани од климатските промени, конфликтите и природните катастрофи на градските водоводни системи.

Темата за оваа година „Вода за градовите: одговор на урбаниот предизвик“ има за цел да го привлече вниманието и да ги поттикне владите, организациите, заедниците и поединците активно да се вклучат во спротивставувањето на урбаното управување со водите.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s